Kulak Çınlamasının Bir Çok Nedeni Olabilir | Tinnitus | Blog
Kulak Çınlamasının Bir Çok Nedeni Olabilir
Merhaba öncelik arama motorlarında en çok rast geldiğimiz sağlık konularından birisidir kulak çınlaması. Daha önceki konu başlıklarında belirtmiş olduğumuz gibi bir neden fazla nedeni olması ve bunların hangisine bağlı olduğu bilinmemesi üzerinde karmaşık bir sorgulama metodu bırakıyor? Acaba sebebi nedir ki? Neden bende kulak çınlaması var? Kulak çınlamasının nedenleri neler ki? Kulak çınlaması neden olur ki? başlıklar halinde arama yaptığımızda belli başlı reklam konularına denk geldiğimiz aşikar. Bu noktada Kulak Çınlamasının Bir Çok Nedeni Olabilir.
Hemen panik yapmayın. Durun! Bakın burada yukarıdaki anahtar kelimelerinden yola çıkarak bu konuda bir tek yalnız olan siz değilsiniz. Ve umutsuzluğunuzu hemen bir kenara bırakın. İnternet ortamında kulak çınlamasının kalıcı olduğuna işaretler olduğu gibi geçici olduğuna dair yapılan yorumlar / işaretler de var. Yani bu noktada siz hemen olumsuza odaklanma yapmayın. Çünkü kulak çınlaması geçicide olabilir.
Paranızı Hemen Doktorlara Kaptırmayın
Bakın bir insanın para harcamaya müsait olduğu en manipüle edildiği noktadır. Yani korkularınız sizi manipülasyona uğrayacağınız noktada hazır bir şekilde bekliyor. Tinnitus yani kulak çınlamasının her kişide başlangıç hikayesi farklıdır. Biz bu noktada olasılıkları bir kısmını değerlendireceğiz. Bu noktada panik yapıp, yanlış tedavi yöntemlerine yönelim sergilemeyin. Şunu unutmayın ki bu noktada sizler yalnız değilsiniz. Ve internette yapılan yorumlara da hemen hemen inanmayın. Şu an siz korku noktasındasınız. Bir an önce geçsin bitsin diye elinizden geleni yapacaksınız. Bu yüzden her türlü yolu denemek için yola koyulacaksınız ve buna ilk başta arama motorlarında üst kısımlarında bulunan doktor reklamlarına tıklayarak başlayacaksınız.
Kulak Çınlamasının Bir Çok Nedeni Olabilir
Evet kulak çınlamasının bir çok nedeni olabilir sizlerden ricam bu nedenler altında şunları sorgulamanızdır. Öncelikle beslenme alışkanlıklarımız bunların başında geliyor. Ne yersek oyuz. Fakat sizlere daha mühim bir şey söylemek istiyorum ki bu da amalgam dolgulardır. Amalgam dolgular içinde cıva bulunduran dolgu çeşitlerinden oluşur. İnsan vücudu içinde toksik maddelerin başında cıva gelir. Bu sebeple kulak çınlamasının arkasında yatan sebeplerin başında Cıvada gelebilir.
Ağır Metaller ve Tinnitus
Burada bir çok kaynağı belirtip yazıp çizmeme gerek yok bunu sizlerde arama motorlarında doğru araştırma yaparak öğrenebilirsiniz. Benim amacım burada sizlere anahtar kelime kullanarak doğru arama yapmanızı sağlamak. Ağır metallerin başında cıva gelmektedir. Konserveler, midyeler ve deniz canlıların bir kısmı da cıva barındırabilir. Öyleyse ağır metalleri kulak çınlaması için başlıca sebeplerin arasına koymamız doğrudur. Ama bu noktada önemlisi cıvanın ağzınızın içine kadar girmiş olması yani amalgam dolgular. Hatta bu konuyla ilgili size şuradaki kaynağı vermem mümkün. Yine aramanızı cıva ve kulak çınlaması olarak yaparsanız ve dişlerinizde de amalgam dolgu var ise bu seçeneği de değerlendirmenizi isterim. Şunu da unutmayın ki vücudun detoksifiye yapması çok önemli. Öyleyse hadi sıralayalım…
Ağır Metaller ve Kulak Çınlaması
1-Cıva
2-Alüminyum
3- Kadmiyum
4- Ve diğerleri
4- Arsenik ve diğer ağır metalleri kulak çınlaması açısından değerlendirin. Bu konuda detoksu bir seçenek olarak düşünün. Sigara içmek, cıvalı deniz ürünlerini tüketmek ve ağızlardaki amalgam dolgularda bu noktada önemli bir detaydır. Kesinlikle ağır metalleri değerlendirme para metresi içerisine sokan doktorları baz alın. Yine ikinci seçenekte bulunan Alüminyum için şunu değerlendirmek gerekir ki; her gün ne günlük olarak kullandığınız bir şey var. Nedir o? Koltuk altı deodorant spreyler. Bunda Alüminyum var mı yok mu? Lütfen bunu araştırın. Çünkü ağır metaller insanda vücudunda en çok nörolojik hasarlar veriyor. Şu noktada burada sayılan seçenekleri de kulak çınlaması bazında değerlendirin. Doktora gitmeden önce bilinçli hasta gibi olun ve seçenekleri sıralamalarına göre çok iyi değerlendirin. Ve ağır metallerle ilgili So Check Yöntemini araştırmanızı tavsiye ederim.
Farmakolojik Geçmişiniz Yani Geçmişte Kullandığınız İlaçlar
Geçmişte kulanmış olduğunuz ilaçları da tek tek araştırın. Yan etkilerine bakın ileri vadede oluşan yan etkileri oluşan bir çok ilaç ve antibiyotikler olabilir. Bu noktada sorgulanmanız gerekilen noktaları çok iyi araştırın ve gideceğiniz doktorlara bu ilaçların yan etkileri konusuna bilgi akışı sağlayın. Geçmişte kullandığınız ilaçlarda kulak çınlamasına sebebiyet verebilir.
EMF (Radyasyon) Elektro Manyetik Frekans
Biliyorsunuz ki iletişim kullanım ağı gittikçe yaygınlaşıyor. Hepimizin elinde birer telefon ve boynumuz eğik bir şekilde saatlerimizi veriyoruz. Ne kadar zaman harcıyor ve de ne kadar maruz kalıyoruz radyasyona bu durumda sorgulanmalı. Ayrıca dışarıda da bunlara maruz kaldığımız alanlar ve binalar mevcut. Örneğin; toplu bir şekilde şebekenin gidip geldiği ve orada herkesin bulunduğu bir ortamda duruyorsak yani o ortamda kalabalık varsa bu da nörolojik hasarlar verebilir.
Sindirim Sisteminin Kulak Çınlaması İçin Önemi
Aslında buna önceki konumuzda şüphe olarak değerlendirmiştik. Buradan bakabilirsiniz. Evet sindirim sistemi de kulak çınlaması için önemli. Şu anda bununla ilgili geniş araştırmalar yok ama bir kaç kişi ortak noktada buluşturduğumuzda vitamin ve mineral eksikliği örneğin Reflü, sindirim, şişkinlik gibi sorunların ortaya çıktığını görüyoruz. Örnek verecek olursak B12 eksik olan kişilerde tamamlanma mümkün olmuyorsa burada mide problemlerinin öne çıktığını görüyoruz. Bu yüzden hap formunu değil, iğne formunu alıyorlar. Bu noktada sorgulanması gerekilen konu emilim problemi ise kulak çınlamasını da baz almak gerekiyor. B12 vitamini sinirler için önemli.
Boyun Düzleşmesi ve Kulak Çınlaması
Yukarıda EMF (Elektro Manyetik Frekans) olayından bahsederken aslında hem radyasyona maruz kalıp hem de omurgalarımıza zarar veriyoruz. Bu noktada boyun düzleşmesi de kulak çınlaması için değerlendirilmesi gerekilen noktada. Özellikle yine beyin bağırsak ilişkisinde boyun düzleşmeleri sinirler ve iletim açısından önemli bir nokta. Bu aslında az değerlendirilen fakat çok sorgulanması gerekilen bir konu çünkü bununla ilgili bir çok araştırma var. Sizlerde boyun düzleşmesi ve kulak çınlaması açısından bu seçeneği değerlendirin.
Çevresel Faktörler
Yetersiz beslenme ve yetersiz oksijen alımı da buna bir örnek. Örneğin; İstanbul gibi metropol bir şehirde ne kadar temiz nefes alma alanına sahipsiniz ki? Araç ve trafik dolu bir şehirde stressin tam da ortasındasınız. Bir de buna su içme eksikliği eklenirse kulak çınlaması yine değerlendirilmesi gerekilen seçenekler arasında.
Peki Kulak Çınlamasının İlacı Var Mı?
Hemen hemen herkesin bu konuda hiç bir şey yapmadan direk ilaca odaklanayım ve onu bulup kullanayım noktası. Ama durum maalesef öyle değil. Kulak çınlaması aynı zamanda başlıca başka bir sorunlarında habercisi olabilir. Yani kendisini sorun olmaktan ziyade diğer sorunları da beraberinde getirebilir. Bu noktada ben özellikle; ağır metal testlerine yönelmenizi tavsiye ederim. Ayrıca kulak çınlamasının ilacı ile ilgili burada oto 313 hakkında bilgi verdik. Bu noktada tekrar ederek söylemeyim ki odak kurmanınız nokta sebep ve sonuç ilişkisidir. Neden oldu ve niçin oldu. Eğer ki sorunun sebeplerine odaklanırsanız çözüme daha çok yakın olursunuz.
İlaçlara Hemen Odaklanmayın
Direk ilaç odaklı araştırma yapmayın. Nedenlerini araştırmak, doğru kişilere ulaşmanızı sağlayacaktır. Ve şunu unutmayın ki bu konuda yalnız değilsiniz. Bununla ilgili her geçen gün sayı git gide artmaktadır. Facebook (Tinnutus Grubu) bunun için örnektir. Şunu unutmayın ki bunun geçici olduğunu söyleyip iyileşen de var. Bazı zaman sabır işin püf noktasıdır. Sabrınızı doğru kişilere ulaşmakla zorlayın. Ve gördüğünüz ilk olumsuz kelimeleri beyninize tanımlatmayın. Bunun travmatik sebeplere dayalı bir problem olduğunu da unutmayalım. Bazı insanların kulak çınlaması zamanla azabilir ve geçebilir. Ve her zaman söylerim; zaman eczanede satılan bir ilaç değildir.
[…] Yeni blog yazısı: Kulak Çınlamasının Bir Çok Nedeni Olabilir. […]