Günlük ne kadar su içmelisiniz | Blog – Yazısı |

Günlük Ne kadar Su İçmelisiniz?

ABD Çevre Koruma Dairesi, içme suyu kaynaklarının 0 ila 14 arasında değişen bir ölçekte 6,5 ila 8,5 arasında bir pH’da olmasını önermektedir. İçme suyu için en iyi pH seviyesi 7′nin tam ortasında bulunur. bu tavsiyenin dışındaki aralık, suyun ağır metaller veya kimyasallar içerdiğinin bir işareti olabilir.

Vücutta bulunan asitlik, içtiğiniz su da dahil olmak üzere çeşitli faktörlerin sonucu olabilir. Çevre, stres ve dengesiz beslenme, asitlerin artmasına neden olabilir, bu da iç organlarınız üzerinde ekstra strese neden olabilir. Vücuttaki çok fazla asitlik, kemik yoğunluğunun azalmasıyla bağlantılıdır ve karaciğer veya kalp ile ilgili sorunları artırabilir. Aşırı durumlarda, baş ağrısı ve yorgunluktan nefes darlığına ve hızlı kalp atış hızına kadar değişen sağlık sorunlarının hafifletilmesine yol açabilen asidoz oluşabilir.

Günlük su tüketimi kaç litre olmalı

Günlük su tüketimi kaç litre olmalı

Günlük ne kadar su içmelisiniz | Blog – Yazısı |

Peki ılıman bir iklimde yaşayan ortalama, sağlıklı bir yetişkinin ne kadar su tüketimine ihtiyacı var? Ulusal Bilim, Mühendislik ve Tıp Akademileri, yeterli günlük sıvı alımının:

Erkekler için yaklaşık 15,5 su bardağı (3,7 litre) sıvı
Kadınlar için günde yaklaşık 11,5 fincan (2,7 litre) sıvı

Fakat bu görüşler farklı olmakla birlikte ortalama 2- 2.5 litre su tüketimini kapsayabilir.

Bu öneriler su, diğer içecek ve yiyeceklerden gelen sıvıları kapsar. Günlük sıvı alımının yaklaşık yüzde 20’si genellikle yiyeceklerden ve geri kalanı içeceklerden gelir.

Kaynak:


Su tüketimi

Yine de gün boyunca ne kadar su içmemiz gerektiği sorusuna verilebilecek cevap, herkesi kapsamayabilir.
Bununla birlikte, hepimiz suyun genel sağlığınız için gerekli olduğunu da biliyoruz. Günlük su alımınız, nerede yaşadığınıza, kaç yaşında olduğunuza, erkek veya kadın, genç veya yaşlı, gün boyunca aktif olup olmadığınıza göre değişir.

Ortalama bir diyette, ağırlıklı olarak içme suyu ve içecek tüketimi (günlük alımın% 80’i) ve yiyeceklerde bulunan su (günlük alımın% 20’si) yoluyla su elde ediyoruz. Bu nedenle, çoğu insan her gün yaklaşık dört ila altı fincan suya ihtiyaç duyar.

Çoğunlukla ne kadar su içmeniz gerektiğini düşünmek zorunda değilsiniz. Çünkü beyninizdeki susuzluk mekanizması bundan sorumludur. Bununla birlikte, bazı durumlarda, su alımınıza dikkat etmelisiniz. Örneğin, bir atletseniz, terleme nedeniyle daha fazla suya ihtiyacınız vardır. Ya da yazın sıcak bir günü olabilir ve dışarıda vakit geçiriyorsunuz ve çok terliyorsunuz. O zaman susuz kalmama konusunda dikkatli olmanız size iyi bir yaşam sağlar.

Öte yandan, tiroid veya böbrek hastalığı gibi bir sağlık durumunuz olabilir ve bu tür durumlar için de  ilaç kullanıyorsanız, o zaman çok fazla su tüketmemelisiniz çünkü su tutmanızı sağlayacaktır.

Bu nedenle, su alımı bireyseldir, bu yüzden gerekirse doktorunuzla ne kadar olduğuna karar vermelisiniz.


Peki içme suyunun yararları neler

Peki içme suyunun yararları neler?

Su vücudunuzun düzgün çalışmasını sağlar. Birincil işlevi besin maddelerini ve oksijeni hücrelere taşımaktır. Bunun dışında suyun birçok işi vardır, örneğin:

Mesanenizdeki bakterileri yıkamak.
Sindirimi destekleme.
Kabızlığı önlemek.
Kan basıncını normalleştirme.
Kalp atışını stabilize etmek.
Yastıklama eklemleri.
Organ ve dokuları korumak.
Vücut ısısının düzenlenmesi.
Elektrolit (sodyum) dengesini korumak.
Yeterli miktarda sıvı içmek ve suda yüksek oranda içerik içeren yiyecekler yemek, hidrasyon yaptığınız ve vücudunuza bu görevleri yerine getirecek kadar sıvı verdiğiniz anlamına gelir.

Susuzluk belirtileri neler?

Su içmezseniz ne olur?

Düşük kan basıncı
Baş dönmesi
Karışıklık
Koyu renkli idrar.

Susuzluğu önlemek ve gidermek için neler yapmalıyız

Dehidrasyondan kaçınmak gerekir.

Daha önce de belirtildiği gibi, sizi nemli tutan sadece su değildir. Su içeren bazı içecekler ve yiyecekler bir dereceye kadar sulu kalmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte, su tüketmek hala daha iyi bir seçimdir. Şeker içerikli spor veya enerji içecekleri kilo alımı ve iltihaplanmaya yol açabilir, bu da sonunda diyabet gibi kronik hastalıklara yol açabilir. Çok fazla kahve tedirgin hissetmenize ve uykusuz gecelere neden olur.

Dehidrasyondan kaçınmanın en iyi yolu; gün boyunca çoğunlukla su olmak üzere sıvıları içmektir. Ayrıca salatalar, salatalık veya meyve gibi sebzeler gibi su açısından zengin gıdalardan da sıvı alabilirsiniz.

Yeterince su içtiğinizden emin olmanın bir başka yolu da tuvalete her gittiğinizde işemenizi kontrol etmektir. Berrak veya açık sarı ise, muhtemelen içtiğiniz ve / veya ne yediğinizden yeterince su aldığınız anlamına gelir.

Sağlığımız için su’da ki ph değerleri kaç olmalı

Su, hidrojen ve oksijenin bir kombinasyonudur. Bu yüzden ona H2O diyorsunuz. Suyun pH seviyesi, ne kadar asidik olduğunu belirler ve 0 ila 14 arasında değişir. 7’lik bir pH nötr olarak kabul edilir. Bu “yedi” sayı, asidik ve alkalin arasında nötr veya dengeli olarak kabul edilir. PH ölçeğinde su 7’nin altındaysa, “asidik” tir. 7’den yüksekse, “alkalin” dir.

EPA kılavuzları musluk suyunun pH değerinin 6,5 ile 8,5 arasında olması gerektiğini belirtir. 

Şişelenmiş su, alkali olduğu iddia edilip edilmediğine bağlı olarak farklı standartlara düşer. Şişelenmiş alkali suyun pH seviyesi 7’nin üzerindedir. Bazı durumlarda, üreticiler suyun kimyasal yapısını değiştirmek için özel bir cihaz kullanırlar. Diğer zamanlarda pH değerini değiştirmek için suya besin maddeleri eklerler.

Ayrıca bkz; su’da ki ph değerlerini sizin için araştırdık.

En yüksek ph hangi su da var?

Alkali suyun farkı nedir?

pH 7’nin altında olan düzenli içme suyunun kanınızda ve hücrelerinizde çok fazla asit oluşturduğunu söylüyor. Osteoporozdan kansere kadar her türlü sağlık sorunu için sade suyun düşük pH’ını suçlarlar.

Daha alkali olan su, kan dolaşımındaki asidi azaltır ve:

Metabolizmayı geliştirir
Enerjiyi artırır
Yaşlanmayı yavaşlatır
Sindirimi artırır
Kemik kaybını azaltır
Yüksek pH’lı suyun destekleyicileri, kanser hücrelerini aç bırakma gücüne sahip olduğunu söylüyor.

İlgili Blog Yazısı: Suların PH Değerleri

İlgili Blog Yazısı: Suyun Kalitesi Nasıl Anlaşılır?


Daha fazla bilgi ve içerik için instagram/solargezi hesabını takip etmeyi unutmayın.

5 1 vote
Article Rating

SolarGezi

Solargezi Yöneticisi

2 Yorum
Beğenilenler
En Yeniler Eskiler
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2020 Güncel PH Oranları | Sağlık - PH | En yüksek ph hangi su da var?
Nisan 19, 2020 5:53 pm

[…] Günlük ne kadar su içmelisiniz | Blog – Yazısı | […]

trackback
Suyun kalitesi nasıl anlaşılır | PH'dan sonra önemli olan nedir? |
Kasım 18, 2022 5:16 pm

[…] İlgili Konu Başlıkları: Günlük Ne Kadar Su İçmelisiniz? […]

Paylaş
Bağlantıyı kopyala